Sentit Comú proposa accions puntuals per reactivar el nucli històric

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 2 de Desembre de 2015

El cap de llista de Sentit Comú (SDP+Independents), David Pérez, considera que per impulsar la part alta d’Escaldes-Engordany “cal accions més decidides”. Per això proposa un pla per reactivar el centre històric, des de la plaça Santa Anna fins a la plaça de la Creu Blanca. Aquest pla hauria d’incloure esdeveniments puntuals com ara nits temàtiques, un mercat de Nadal o un mercat medieval, entre d’altres.

Pérez va destacar que les nits temàtiques que s’han organitzat fins ara han funcionat força bé i es podrien desplaçar a la plaça de la Creu Blanca.

A banda, el candidat a cònsol va afegir que també caldria potenciar el CIAM, però no com s’ha fet fins ara. En aquest sentit va lamentar el “pèssim acord” a què el Comú ha arribat amb el Govern. “Els escaldencs constatem que haurem de pagar la llum i l’aigua i no podrem fer-hi res”, va dir.

Durant els propers anys, doncs, la corporació s’haurà de limitar a esperar que passi el temps de cessió i un cop finalitzada s’haurà de mirar de reconduir l’equipament, va dir. L’aposta de Sentit Comú és ubicar-hi la biblioteca comunal, un fet que hauria permès estalviar el lloguer que ara caldrà satisfer durant deu anys, segons va exposar el cap de llista.

Totes aquestes mesures haurien de fer que la gent es desplacés a aquesta zona de la parròquia, ja que les impulsades fins ara no han tingut cap retorn per als comerciants que hi tenen l’establiment, segons han pogut constatar en converses amb el sector.

Així, va indicar que els empresaris van informar que el CIAM “no els ha aportat absolutament res” i que accions com el pessebre vivent han estat contraproduents.